מטופל בדיאליזהאנשים שחולים במחלות כליה כרוניות נזקקים לעתים לטיפולי דיאליזה, ולכן הם נקראים בשפה הרפואית- מטופלי דיאליזה. בשלב מתקדם של מחלות הכליה החולים כבר אינם מסוגלים, מבחינה פיזית, להמשיך את חייהם בלי טיפולי דיאליזה, ובמקרים קיצוניים יותר הם חייבים לעבור השתלת כליה.

מטופלי דיאליזה חיים את חייהם במקביל לחיבור למכשיר הדיאליזה, במשך שלוש עד ארבע שעות ביום- לפחות שלושה ימים בשבוע.

ההיצמדות למכשיר הדיאליזה מגביל את חיי החולים ומשפיע על יכולתם התפקודית. טיפולי הדיאליזה מחייבים את החולים לשנות את אורח חייהם, החולים נאלצים להפסיד ימי עבודה או להפסיק בכלל לעבוד, לפעמים יש צורך באשפוזים ממושכים והטיפולים במחלות אינם פשוטים.

חולי כליה- מטופלי דיאליזה נוטים לפתח מחלות נוספות כמו סוכרת, יתר לחץ דם ומחלות לב, מה שמוסיף למצבם החמור.

באילו מצבים זכותי לתבוע קבלת כספים?

בישראל כיום ישנם יותר מ-5,500 מטופלי כליה שלא יכולים לחיות את חייהם מבלי להיות צמודים למכונות. כל אותם חולים איבדו את יכולת השתכרותם, מי יותר ומי פחות, בשל הקושי ביציאה לעבודה.

ישנם מטופלי דיאליזה שעדיין עובדים אך משכורתם הצטמצמה באופן ניכר, וישנם מטופלי דיאליזה שהפסיקו בכלל את עבודתם, ומשכורתם הופסקה לחלוטין.

כל חולי הכליה שמטופלים בדיאליזה סובלים מנכות רפואית ברמה כלשהי בעקבות מחלתם ובעקבות הטיפולים.

אותם אנשים זכאים לקבל קצבאות והטבות כספיות נוספות מגורמים שונים במדינה כדי שיוכלו להמשיך ולהתקיים בכבוד לצד מחלתם. פירוט הגופים השונים אשר מעניקים את הזכויות מובא בהמשך:

קופת חולים

ביטוח לאומי

מס הכנסה

מטופלי דיאליזה זכאים לקבל פטור מלא ממס הכנסה בתשלומי המס. חולי דיאליזה מוכרים כבעלי 89.1% ויותר של נכות רפואית והם זכאים לקבל פטור ממס הכנסה גם עבור תקופה קודמת לטיפולי הדיאליזה (רטרואקטיבית לתקופה הנוכחית)- החל מהתאריך שבו החמירה אי ספיקת הכליות ממנה הם סובלים.

גופים נוספים

ראו גם:

זכויות רפואיות לסובלים מאי ספיקת כליות

דילוג לתוכן