נכותקצבת ניידות היא קצבה המשולמת על ידי ביטוח לאומי לנכים וחולים המתקשים בניידות. ישנן מחלות קשות הגורמות לפגיעה ביכולת הניידות. במצבים אלה זכאים גם חולים במחלות קשות להגיש בקשה לקבלת קצבת ניידות. מהי קצבה זו ומהם התנאים לקבלתה? על כך במאמר שלפניכם.

מצבים בהם חולים במחלות קשות זכאים לקצבת ניידות

ישנן מחלות קשות הגורמות לפגיעה ביכולת הניידות. המושג "יכולת ניידות" מתייחס ליכולת ללכת ממקום למקום באופן חופשי. כאשר אדם נזקק למכשירי עזר לשם ניידות בעקבות מחלתו, או שאינו מסוגל ללכת למרחק ארוך, או שהליכתו איטית מאד בעקבות המחלה, גורמת כאבים, או כל פגיעה אחרת, הוא זכאי להגיש בקשה לקצבת ניידות.

בין המחלות הקשות הפוגעות בניידות ניתן למנות: מחלות ניוון שרירים, מחלות אוטואימוניות כגון ALS , מחלת סוכרת הגורמת לנמק וקטיעות, ועוד.

מהי קצבת ניידות?

קצבת ניידות היא תוספת כספית לקצבת הנכות. מטרתה של קצבה זו לסייע לחולה המתקשה בניידות במימון רכב או תחבורה ציבורית על מנת שיוכל לנוע בחופשיות ממקום למקום.

כמו כן, חולה אשר נמצא זכאי לקצבת ניידות יהיה זכאי להלוואה עומדת. הלוואה זו הינה הלוואה בגובה המסים המוטלים על רכישת רכב חדש, ומאפשרת לנכה לרכוש רכב המתאים למגבלותיו ומצויד בציוד העזר הרצוי במחיר בו יוכל החולה לעמוד.

בנוסף מקנה קצבת ניידות את האפשרות לקבל הלוואות לרכישת אביזרים לרכב או אביזרים מיוחדים לשירות הנכה, מתקן הרמה לכסא גלגלים, ועוד.

הגשת בקשה לקצבת ניידות

את הבקשה יש להגיש ללשכת הבריאות המחוזית על גבי טופס בקשה לבדיקה רפואית ולבדיקת מוגבלות בניידות.

לאחר הגשת הבקשה יוזמן התובע לועדה רפואית במשרד הבריאות. תפקידה של ועדה זו לבדוק את מידת הפגיעה בניידות של החולה (באחוזים) ולקבוע האם יהיה זכאי לקצבת ניידות.

לאחר קבלת האישור מן הועדה הרפואית ניתן להגיש בקשה לקצבת ניידות בביטוח לאומי על גבי טופס מיוחד המיועד לכך ונקרא: טופס תביעה לקבלת הטבות על פי הסכם ניידות. את הטופס ניתן לקבל בסניף ביטוח לאומי הקרוב למקום המגורים, או און ליין באתר האינטרנט של המל"ל.

אילו מסמכים יש לצרף לבקשה לקצבת ניידות?

אל טופס הבקשה לקצבת ניידות יש לצרף את המסמכים הבאים:

את התביעה זכאים להגיש גם חולים מוגבלים בניידות שאינם בעלי רכב או רישיון נהיגה.

מהם השלבים בדרך לקבלת גמלת ניידות?

קבלת גמלת ניידות מותנית במעבר של כמה שלבים:

1 . בדיקה על ידי ועדה רפואית בלשכת הבריאות המחוזית.

2 . לאחר הבדיקה בועדה וקבלת המלצותיה, יש לצרף המסמכים ולשלחם לפי ההוראות לביטוח לאומי. בביטוח לאומי יבדוק פקיד תביעות את המסמכים ואת התאמתו של התובע לתנאי הזכאות  שקבע החוק.

3 . רופא מומחה מטעם ביטוח לאומי עובר על החלטת הועדה ומאשר / לא מאשר אותה.

4 . במידה והרופא לא מאשר או שהבקשה נדחתה באחד השלבים הקודמים, עומדת בפני החולה הזכות להגיש ערר בפני ועדת ערר.

5 . במידה והחולה עבר בהצלחה את כל השלבים, הוא עשוי להישלח לבדיקת התאמת גודל הרכב הרצוי במכון הרפואי לבטיחות בדרכים. בדיקה זו מיועדת בדרך כלל למי שזקוק לרכב מיוחד.

6 . החולה מקבל לביתו את ההחלטה בדר תביעתו.

חולים במחלות קשות המתקשים בניידות, זכאים לקצבת ניידות מטעם ביטוח לאומי.

אולי יעניין אותך לקרוא גם:

ההבטחה ושיברה: מדוע הפעימות להעלאת קבצת הנכים טרם נכנסו לתוקפן?

דילוג לתוכן